Koek Mixer Toen en Nu!

Wist u dat er in de tijd van mijn oma (TanSil) die geboren werd in het jaar 1923, geen Electrische Koek Mixers waren?Wat??? Dus GEEN KitchenAid Koek Mixers?Hoe mixten TanSil en haar moeder dan hun koeken?

Toen gebruikten de Koeken Bakkers de Prapi en Drilstrok om de koeken te mixen.Ik herinner mij nog, hoe TanSil mijn broers stuurde om een aantal eieren te rapen van de huiskippen die zij kweekte.Ze stuurde mij niet, want ik was/ ben bang voor kippen.

Ik kwam pas te voorschijn wanneer de oso fowroe in de pot op vuur was.

Wanneer mijn hele lieve broers (die niet bang waren/ zijn voor de kippen), een mooi aantal eieren hadden verzameld in hun mandjes dan werden deze aan TanSil overhandigd. Zij had intussen de Blom, de Suiker, de Boter en Essence al klaar gelegd en niet te vergeten haar Prapi, de Drilstok en haar Bankje, die zij van haar moeder heeft geerfd.

De eieren werden dan gebroken en in de Prapi gedaan, er werd een bepaalde hoeveelheid suiker aan toegevoegd, TanSil op haar bankje en mijn broers en ik in een kring rondom de Prapi en TanSil, wachtend op het moment dat wij de blom mochten toevoegen, en de boter en Essence. Terwijl TanSil doorging met drillen (mixen), zaten Ernesto, Raymond en ik te wachten tot de koek af was en wij het resterend beslag konden likken van de Drilstok en van de Prapi

🤤

Wanneer uiteindelijk de "Prapi Koekoe", zoals wij die noemde, uit de oven kwam, dan smulden wij ook lekker daarvan.

🍰

Wat een heerlijke tijd was dat

🤗

Memories!

❤️

Terug naar Blogs